Virgin and Child Enthroned with Saints Francis and Bonaventura

Kansallisuus

Italia

Väline

Tempera paneelille.

Teoksen mitat

202 x 51 cm

Sijoituspaikka

Gemäldegalerie, Berliini, Saksa

Inventaarionumero

Inv. Nr. 202??

Tuhoutumisolosuhteet

Toisen maailmansodan aikana siirrettiin Berliinissä Kaiser Friedrich museosta turvaan noin 417 taideteosta. Ne sijoitettiin Friedrichshainin Flakturm II:een Flakturmit olivat ympäri Saksaa pystytettyjä ilmatorjuntatornien ja pommisuojien yhdistelmiä. Flakturm II ja sinne varastoidut taideteokset tuhoutuivat  tulipalossa toukokuussa vuonna 1945.
Tieto Flakturm II ja taulujen kohtalosta on ristiriitaista. Suosittelemme tutustumaan "Tarinat" osiostamme artikkeliin Flakturmista ja 416 tuhoutuneesta maalauksesta.

Lähde

Sterling and Francine Clark Art Institute Library Photo Archive, 225 South Street, Williamstown MA, 011267

Genre

Maalaus

Kuvauksen tyyppi

Määrittelemätön leike.

Kuva


Muuta

"Huomautuksia: Maalaus, jota aikaisemmin pidettiin Bastiano Mainardin teoksena, oli luultavasti se alttaritaulu, jonka Praton lähellä sijaitsevan San Francisco del Palcon fransiskaaniveljet olivat tilanneet. Venturini on väittänyt, että maalausta on leikattu molemmilta sivuilta sekä ylhäältä ja alhaalta, minkä vuoksi siitä puuttuvat alkuperäisessä kuvassa olleet Pyhän Bernardinon ja Padovan Pyhän Antoniuksen hahmot." -Clark-

Ghirlandaio
oli Firenzeläinen, Italian renessanssiajan, taidemaalari, joka oli alunperin saanut kultasepän koulutuksen. Hänet tunnettiin oman aikakautensa parhaimpiin kuuluvana freskomaalarina ja Michelangelon ensimmäisenä opettajana.
Vuosina 1481 - 1482 h
än työskenteli Vatikaanissa Sikstuksen kappelissa yhdessä Botticellin ja muiden ajan tunnetuimpien freskomaalareiden kanssa.

Tunnus

MT_122

Tekijä

Ghirlandaio Domenico, 1449 -1494

Teoksen nimi

Virgin and Child Enthroned with Saints Francis and Bonaventura

Päiväys

noin 1490 - 1492

Tuhoutumisvuosi

1945

Pääkuva

MT_122_Ghirlandaio Domenico_Virgin and Child Enthroned with Saints Francis and Bonaventura_ca1490_1492