Herbstliche Waldlandschaft

Kansallisuus

Saksa

Väline

Öljy kankaalle.

Teoksen mitat

88x126 cm

Sijoituspaikka

Gemäldegalerie, Berliini

Inventaarionumero


Tuhoutumisolosuhteet

Toisen maailmansodan aikana siirrettiin Berliinissä Kaiser Friedrich museosta turvaan noin 417 taideteosta. Ne sijoitettiin Friedrichshainin Flakturm II:een. Flakturmit olivat ympäri Saksaa pystytettyjä ilmatorjuntatornien ja pommisuojien yhdistelmiä. Flakturm II ja sinne varastoidut taideteokset tuhoutuivat useammassa eri tulipalossa toukokuussa vuonna 1945.

OSA TEOKSISTA KUITENKIN VARASTOITIIN FLAKTURM ZOO:HON, LÄHELLE BERLIININ ELÄINTARHAA! ON EPÄSELVÄÄ MITKÄ SINNE VARASTOIDUT TEOKSET OVAT TUHOUTUNEITA JA MITKÄ VAIN KADONNEITA. NIMENOMAAN FLAKTURM ZOO:SSA TURVASSA OLLEITA TEOKSIA ON SITTEMMIN LÖYDETTY KÄTKÖISTÄ JA PALAUTETTU YKSITYISHENKILÖIDEN TOIMESTA. TEORIAN MUKAAN HUOMATTAVA OSA TEOKSISTA OLISI SILLOISEN PUNA-ARMEIJAN TOIMESTA SIIRRETTY NEUVOSTOLIITTOON JA OLISI SIELLÄ EDELLEEN KÄTKETTYNÄ.

Tieto Flakturm II ja Zoo:n taulujen kohtalosta on ristiriitaista. Suosittelemme tutustumaan "Tarinat" osiossamme artikkeliin Flakturm II ja 416 tuhoutunutta maalausta. Flakturm Zoo:sta meillä ei ole vielä riittävästi tietoa käytettäväksemme!

Lähde

Yksityinen leikekokoelma.

Genre

Maalaus.

Kuvauksen tyyppi

Digitoitu määrittelemätön leike.

Kuva


Muuta

Teos kuului pankkiiri J.H.W. Wagenerin mittavaan taidekokoelmaan, jonka hän testamenttasi Keisari Wilhelm I:lle. Kokoelma toimi alkusysäyksenä uudelle taidemuseolle Berliinissä - Kaiser- Friedrich - Museumille, jonka nimi nyttemmin on Bode - Museum - museon ensimmäisen kuraattorin Wilhelm von Bode n mukaan.

Monien vuonna 1940 - 1942 Flakturm II:een ja Flakturm Zoo:hon turvaan vietyjen teosten lähtöpaikkana on mainittu Gemäldegalerie, koska vuodesta 1904 Toiseen maailmansotaan (1942) asti sen kokoelmat sijaitsivat Kaiser-Friedrich-Museossa.


Tunnus

MT_630

Tekijä

Achenbach, Andreas (29. syyskuuta 1815 Kassel – 1. huhtikuuta 1910 Düsseldorf)

Teoksen nimi

Herbstliche Waldlandschaft

Päiväys

1843

Tuhoutumisvuosi

1945?

Pääkuva

MT_630_JOOMLA_achenbach_andreas_herbstliche_waldlandschaft