Überfahrt am Rhein zum Loreleyfelsen ( tai Überfahrt am Loreleyfelsen )

Kansallisuus

Saksa

Väline

Öljy kankaalle.

Teoksen mitat

101x151 cm

Sijoituspaikka

Gemäldegalerie, Berliini. Hankittu museolle 1943.

Inventaarionumero


Tuhoutumisolosuhteet

Toisen maailmansodan aikana siirrettiin Berliinissä Kaiser Friedrich museosta turvaan noin 417 taideteosta. Ne sijoitettiin Friedrichshainin Flakturm II:een. Flakturmit olivat ympäri Saksaa pystytettyjä ilmatorjuntatornien ja pommisuojien yhdistelmiä. Flakturm II ja sinne varastoidut taideteokset tuhoutuivat useammassa eri tulipalossa toukokuussa vuonna 1945.

OSA TEOKSISTA KUITENKIN VARASTOITIIN FLAKTURM ZOO:HON, LÄHELLE BERLIININ ELÄINTARHAA! ON EPÄSELVÄÄ MITKÄ SINNE VARASTOIDUT TEOKSET OVAT TUHOUTUNEITA JA MITKÄ VAIN KADONNEITA. NIMENOMAAN FLAKTURM ZOO:SSA TURVASSA OLLEITA TEOKSIA ON SITTEMMIN LÖYDETTY KÄTKÖISTÄ JA PALAUTETTU YKSITYISHENKILÖIDEN TOIMESTA. TEORIAN MUKAAN HUOMATTAVA OSA TEOKSISTA OLISI SILLOISEN PUNA-ARMEIJAN TOIMESTA SIIRRETTY NEUVOSTOLIITTOON JA OLISI SIELLÄ EDELLEEN KÄTKETTYNÄ.

Tieto Flakturm II ja Zoo:n taulujen kohtalosta on ristiriitaista. Suosittelemme tutustumaan "Tarinat" osiossamme artikkeliin Flakturm II ja 416 tuhoutunutta maalausta. Flakturm Zoo:sta meillä ei ole vielä riittävästi tietoa käytettäväksemme!

Lähde

Yksityinen leikekokoelma.

Genre

Maalaus.

Kuvauksen tyyppi

Digitoitu määrittelemätön leike.

Kuva


Muuta

Signeeraus: alareunassa oikealla: Osw. Achenbach

Yksi harvoista Oswald Achenbachin muualta kuin Italiasta aiheen saaneista maalauksista. Se on maalattu noin vuonna 1862. Vene kuvassa on taiteilijan veljen Andreaksen, joka myös soutaa ja muut veneessä olijat ovat toinen Oswaldin veljistä, kumpaisenkin vaimot ja toisen veljen tytär Margaret.

Andreas oli tunnetuin Oswaldin veljistä, häntä 12 vuotta vanhempi ja myös tunnettu taidemaalari. Myös Andreaksen teoksia löytyy Tuhoutuneen taiteen museosta.

Monien vuonna 1940 - 1942 Flakturm II:een ja Flakturm Zoo:hon turvaan vietyjen teosten lähtöpaikkana on mainittu Gemäldegalerie, koska vuodesta 1904 Toiseen maailmansotaan (1942) asti sen kokoelmat sijaitsivat Kaiser-Friedrich-Museossa.


Tunnus

MT_631

Tekijä

Achenbach, Oswald, (* 02.02.1827 Düsseldorf; † 01.02.1905 Düsseldorf)

Teoksen nimi

Überfahrt am Rhein zum Loreleyfelsen ( tai Überfahrt am Loreleyfelsen )

Päiväys

noin 1862

Tuhoutumisvuosi

1945?

Pääkuva

MT_631_JOOMLA_AchenbachOswald_uberfahrtamrhein