Kreuztragung Christi

Kansallisuus

Hollanti

Väline

Tammipaneeli.

Teoksen mitat

77 x 116 cm

Sijoituspaikka

Gemäldegalerie, Berliini, Saksa

Inventaarionumero

?

Tuhoutumisolosuhteet

Toisen maailmansodan aikana siirrettiin Berliinissä Kaiser Friedrich museosta turvaan noin 417 taideteosta. Ne sijoitettiin Friedrichshainin Flakturm II:een. Flakturmit olivat ympäri Saksaa pystytettyjä ilmatorjuntatornien ja pommisuojien yhdistelmiä. Flakturm II ja sinne varastoidut taideteokset tuhoutuivat useammassa eri tulipalossa toukokuussa vuonna 1945.

OSA TEOKSISTA KUITENKIN VARASTOITIIN FLAKTURM ZOO:HON, LÄHELLE BERLIININ ELÄINTARHAA! ON EPÄSELVÄÄ MITKÄ SINNE VARASTOIDUT TEOKSET OVAT TUHOUTUNEITA JA MITKÄ VAIN KADONNEITA. NIMENOMAAN FLAKTURM ZOO:SSA TURVASSA OLLEITA TEOKSIA ON SITTEMMIN LÖYDETTY KÄTKÖISTÄ JA PALAUTETTU YKSITYISHENKILÖIDEN TOIMESTA. TEORIAN MUKAAN HUOMATTAVA OSA TEOKSISTA OLISI SILLOISEN PUNA-ARMEIJAN TOIMESTA SIIRRETTY NEUVOSTOLIITTOON JA OLISI SIELLÄ EDELLEEN KÄTKETTYNÄ.

Tieto Flakturm II ja Zoo:n taulujen kohtalosta on ristiriitaista. Suosittelemme tutustumaan "Tarinat" osiossamme artikkeliin Flakturm II ja 416 tuhoutunutta maalausta. Flakturm Zoo:sta meillä ei ole vielä riittävästi tietoa käytettäväksemme!

Lähde

Yksityinen leikekokoelma.

Genre

Maalaus.

Kuvauksen tyyppi

Digitoitu määrittelemätön leike.

Kuva


Muuta

Signeeraus ja päivys:  1552 decebr 22 pa [und Dreizack (Meisterzeichen)], Anbringungsort: Korb, den ein Mann in der linken Ecke auf dem Rücken trägt

Tunnus

MT_633

Tekijä

Aertsen, Pieter, (1508 Amsterdam – 1575 Amsterdam)

Teoksen nimi

Kreuztragung Christi

Päiväys

1552

Tuhoutumisvuosi

Mahdollisesti 1945

Pääkuva

MT_633_JOOMLA_KreuztragungChristi _aertsen